Rvs haspel

Rvs haspel

Haspels zijn te verkrijgen in vele soorten en maten, bijzonder robuust zijn de haspels van RVS. Deze haspels zijn geschikt voor zowel gebruik binnen als buiten gezien de roestwerende capaciteit. De haspels zijn sterk en kunnen daardoor voor vele doeleinde gebruikt worden. Een Rvs haspel is ideaal voor gebruik op bijvoorbeeld een bouwplaats, garage maar ook voor gebruik in een fabriek of voor schoonmaakwerkzaamheden.

Verschillende gebruiksmogelijkheden

Een Rvs haspel heeft verschillende gebruiksmogelijkheden mede door het robuuste ontwerp en de stevigheid van het materiaal: RVS. Grote speelt een rol, de grote Rvs haspel is geschikt voor het gebruik in combinaties met zware bekabeling. De haspels kunnen ingezet worden op kranen en boten voor het hijsen van een zware last. De haspels zijn geschikt voor kabels maar ook voor kettingen denk aan het scheepsanker.

Naast deze toepassingen is de haspel ook goed te gebruiken tijdens spuitwerkzaamheden. De roestwerende capaciteit maakt een Rvs haspel zeer geschikt voor het gebruik met diverse waterslangen en voor het gebruik in combinatie met hogedrukreinigers. Ook op plekken waar zeer lange tuinslangen gebruik dienen te worden is de haspel zeer geschikt. Plastic haspels kunnen vaak het gewicht van grote slangen niet goed dragen waardoor deze snel kapot gaan en slijtage een blijvend probleem oplevert. Met Rvs haspels kunnen grotere, langere kabels en slangen met minimale slijtage worden ingezet.

Handmatig of motorisch

De haspels komen in zowel handmatige als motorische uitgave. Handmatige haspels hebben als voordeel dat ze minder bewegende delen hebben en daardoor vrij eenvoudig zijn. De eenvoud zorgt ervoor dat er minder punten zijn waarop de haspel kan slijten en kan breken. Voor het haspelen van zware lasten of bijzonder grote slangen en of kabels is het echter vaak praktischer om een motorische variant in gebruik te nemen. Het voordeel is dat er met een simpele druk op de knop gewerkt kan worden en men niet zelf de zware last hoeft te dragen. Het oprollen over een grote afstand is met een motorische haspel ook een stuk sneller dan bij het handmatig opwinden.

Een Rvs haspel in de voedselindustrie

In de voedselindustrie is hygiëne van groot belang, hierin past een roestvrijstalen haspel perfect. De haspel is gemakkelijk te reinigen en door het gebruikte materiaal is het een lastige broedplek voor bacteriën en virussen omdat deze zich niet kunnen nestelen zoals ze dit kunnen bij meer poreuze producten. Bij vleesverwerkingsbedrijven waar veel grondige reinigen nodig is voor de waarborg van de voedselveiligheid zijn de haspels zeer geschikt om op meerdere plekken op te hangen in combinatie met een hogedrukslang zodat tussentijds gemakkelijk en snel schoongespoten kan worden.


Delen